De ce unii utilizatori de Facebook sunt atât de disperați? Noi08

Tags

Related Posts

Share This

De ce unii utilizatori de Facebook sunt atât de disperați?

Fraților, îmi place Facebook. Maxim. Nu vreau să insist prea mult asupra subiectului acum pentru că nu despre asta vreau să vorbesc.

Facebook-ul pentru mine reprezintă o rețea de socializare. Un mijloc de comunicare. O unealtă prin care poți pătrunde într-o lume virtuală și prin intermediul căreia, la un moment dat reușești să te conectezi cu persoane din lumea reală.

Cam în asta constă frumusețea Facebook-ului.

Să ne orientăm puțin spre cei ce își caută iubirile pe Facebook. Nu îi învinovățesc (prea tare), și eu mi-am întâlnit soția tot printr-o rețea de socializare, dar ce se întâmplă acum capătă nuanțe ciudate.

Vezi comment-uri sau postări în cronologia persoanei (de obicei doamnă sau domnișoară) postări de la bărbați de genul:

  • ”ms pt accept”
  • ”multumesc din suflet că mi-ați oferit prietenia dumneavoastra virtuala”
  • ”bună ești superbă”

Fraților, nu știu de ce dar mă trec fiori nebuni de amărăciune când văd postări de genul ăsta. Unde sunt bărbații care mai intuiesc pozitiv felul în care gândesc femeile (în cele mai multe dintre cazuri) – adică matur și serios? Unde sunt bărbații care știu că a curta o femeie are de-a face cu o judecată sănătoasă, nu cu un compliment ieftin care pălește la cea mai simplă adiere de vânt?

Masculinitatea are de a face cu știința de a te face plăcut, de a te face iubit, de a fi apreciat de o femeie pe care ai ajuns să o prețuiești.

Masculinitatea nu are de-a face cu postările pe Facebook. Femeile de calitate (asta în cazul în care le cauți pe acestea) nu vor leșina și învia concomitent cu like-urile sau ador-urile tale. Nici cu siropoșeniile tale la adresa frumuseții lor.

O femeie cumpătată, știe că nu este perfectă, așa cum un bărbat echilibrat știe că este imperfect. De aceea pozele cu trandafiri roșii și cu multă scânteiere de sclipici nu pot topi la propriu și nici la figurat inima sau mintea unei femei adevărate.

Mai văd în news feed-ul meu astfel de postări (și poate mă întrebi cum au ajuns acolo…. ). Ei bine, răspunsul meu este că din considerente de ordin tehnic.

Femeile și bărbații nu au fost construiți să se întâlnească pe Facebook. Femeile și bărbații au fost creați să se întâlnească în viața reală.

Am citit mai deunăzi o glumiță tristă dar drăguță. ”Aveam o viață reală, până când un idiot m-a învățat cum să îmi fac un cont de Facebook.”

Femeile și bărbații poate că vin de pe planete diferite, dar sunt meniți să devină una pe planeta asta atunci când învață să se iubească, să se accepte reciproc, să se prețuiască…

Facebook-ul poate fi o punte între oameni, și cred că în asta constă valoarea lui. Din cyberspace în lumea reală. E doar un pas. Nu doar o singură dată grupuri de pe Facebook s-au reunit într-un spațiu real pentru a interacționa și altfel decât virtual.

Acesta poate fi câștigul lui. Dacă îl folosești astfel, felicitări.

Dacă nu, pierzi vremea!