Extraordinara semnificație a Crăciunului

Crăciun

Crăciun

Această postare este despre Crăciun!

Dragilor, este o zi extraordinară Crăciunul! Și aici consider că veți fi cu toții de acord cu mine.

Crăciunul este de fapt ceva mai mult decât o sărbătoare a reunirii, deși este și o sărbătoare a reunirii. Familiile se reunesc cu această ocazie. Oamenii conduc mii de kilometri sau zboară sute de mile doar pentru a petrece de sărbători alături de familie. Asta pentru că de sărbători se obișnuiește ca oamenii să petreacă alături de cei dragi.

Crăciunul este de fapt ceva mai mult decât o sărbătoare petrecută în jurul mesei. Românii mănâncă mult și bine de Crăciun. Se știe că din orice gospodărie mai înstărită nu lipsește porcul și nici sarmalele sau alte delicatese specifice sezonului. Prăjituri și cozonaci se odihnesc pe masa de Crăciun. Și totuși Crăciunul este mai mult decât atât.

Crăciunul este mai mult decât o sărbătoare a iernii. Zăpada de obicei nu lipsește de sărbători, deși anul acesta pare să îmi contrazică teoria. Vinul fiert cu scorțișoară, țuica fiartă ci piper negru par să îmbogățească atmosfera de sărbători.

Și totuși Crăciunul este mai mult de atât.

Crăciunul are în spate adevăruri tulburătoare, și semnificații profunde.

Crăciunul este despre o persoană. Crăciunul este despre Iisus. Crăciunul este despre acceptarea planului divin al Întrupării și al Mântuirii. Iisus s-a întrupat pentru a cunoaște provocările și limitările umane, pentru a duce o viață exemplară în ascultare de Tatăl, în trup de om pentru a putea împlini planul răscumpărării oamenilor din păcat – nenorocirea cea mai aprigă a umanității.

Păcatul în sine ne-a despărțit de Dumnezeu Tatăl pentru totdeauna. Caracterul Său nu poate suferi păcatul, motiv pentru care Iisus a trebuit să se întrupeze, să ducă  o viață fără de păcat, ca mai târziu să moară ca preț de răscumpărare pentru mulți, iar jertfa Sa răscumpărătoare să aducă reconcilierea noastră cu Tatăl.

Poate vor fi ani în care vor lipsi prăjiturile, zăpada, vinul fiert, porcul sau cei dragi. Iisus însă va rămâne chiar și atunci motivul principal al bucuriei mele.

De Crăciun celebrăm nașterea Lui Iisus. Acesta este motivul primordial al bucuriei noastre. Nicidecum mâncarea, cadourile, sau prezența celor dragi.

Fie ca în acest an cei mai mulți dintre români să guste cu adevărat motivul real al bucuriei Crăciunului.