De ce îmi place să călătoresc

Am încercat din greu să găsesc răspunsul la întrebarea de ce îmi place să călătoresc. Cred că în fiecare dintre noi există acea făclie de explorator, acea dorință de a descoperi lucruri noi, oameni noi, locuri noi. Și dincolo de toate acestea, avem dorința aceasta implantată în miezul ființei noastre de a experimenta ceva mereu nou.

Pentru mine, orice călătorie, fie cu trenul, cu avionul sau cu mașina reprezintă o bună ocazie de a întâlni oameni noi. Și acesta cred că reprezintă cel mai bun argument în favoarea călătoriilor în ceea ce mă privește.

Am senzația că de fiecare când întâlnesc omeni noi sunt mai bogat. Și se întâmplă atunci când călătoresc.

Când vorbesc despre îmbogățirea aceasta sufletească, este ca și când aș vorbi despre o stradă cu dublu sens evident.

Există experiențe pozitive și experiențe negative cu oamenii, din care tot îmbogățit te regăsești în cele din urmă.

Sunt oameni care te impresionează printr-o singură frază. Este suficient să deschidă gura o singură dată, și rămâi perplex. Cumva, oameni ca aceștia reușesc să atingă o coardă sensibilă a sufletului tău, prin câteva cuvinte. Alteori este nevoie de mai multă conversație ca să ajungi să preiei ceva interesant din experiența unui om.

Călătorind, am avut oportunitatea să întâlnesc astfel de oameni.

Când călătoresc, probabil din pricina faptului că timpul trece ceva mai greu, din dorința de a socializa, mă vulnerabilizez mai ușor, și abordez subiecte pe care în mod normal nu m-aș încumeta să le deschid. Și uite așa călătorind se nasc relații serioase, se leagă amiciții și de multe ori rămâin încântat de felul în care o simplă călătorie în care am ajuns să comunicc eficient despre mine, a deschis noi oportunități sau pur și simplu m-a legat pentru puțină vreme de cineva, pe care l-am decoperit ca fiind valoros pentru mine.

Eu v-aș încuraja pe voi dragilor să eliminați pe perioada călătoriilor voastre mai lungi sau mai puțin lungi, datele mobile sau accesul la wireless pentru a vă bucura de o conversație reală, de folos vouă și nu numai.

Lăsați tehnologia la o parte măcar pentru o perioadă scurtă de timp pentru a vă bucura de o reală și profundă conexiune interumană.

Ce ziceți, data viitoare vă deconectați puțin de la tehnologie pentru a vă reconecta la oameni?

Give it a shot!